aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Home
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Koken.TV
Uitgebreid zoeken
soort gerecht/gang
alle recepten
aperitiefhapjes
bbq
bijgerechten
cocktails en drinks
hoofdgerechten
nagerechten
ontbijt
sauzen
soepen
taart en gebak
voorgerechten
Aspergesoep
Schil de asperges goed met een dunschiller en snijd de onderkanten eraf. Doe de schillen en onderkanten in een pan met water. Breng aan de kook en laat de asperges 10 minuten mee pruttelen.
meer...
Hekkelaan
30-60 minuten
Avocado-waterkerssoep met ei en bacon
Een verfrissend soepje dat je als lunch of voorgerecht kunt serveren. Als voorgerecht heb je met dit recept genoeg voor 8 personen. Tips: -In de koelkast blijft de soep een paar dagen goed.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Spaanse Potage de Berros
Deze goedgevulde soep uit Gran Canaria is snel klaar en erg lekker als lunch of avondmaaltijd. Tips: -Lekker met dikke sneden maisbrood.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Broccolisoep met kaascroutons
Dit is een romige, rijke soep die het beste als (vegetarisch, indien je groentebouillon gebruikt) hoofdgerecht geserveerd mag worden.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Soupe au pistou
Het mooie van deze soep is dat het, net als de Italiaanse minestrone, een heerlijke, goed gevulde maaltijdsoep is dat gebruik laat maken van allerlei restjes van groente en vlees in de koelkast.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Wortel curry soep
Smelt de boter en bak de ui en knoflook aan, bestrooi alles met de bloem en laat het 1 min bakken. Doe er langzaam het water bij en voeg dan de wortelen, bouillontabletten en curry poeder bij.
meer...
ingriet
10-20 minuten
Witloofcreme soep
laat het witloof 2min stoven in de boter en bestuif het met de suiker.voeg de prei in ringen bij en na 5 min de aardappelen en bestrooi met curry poeder.
meer...
ingriet
10-20 minuten
Amerikaanse 'Corn & Ham Chowder'
Een romige maissoepje uit New England, een gebied in het noordoosten van de Verenigde Staten.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Minestrone
Minestrone is een goedgevulde Italiaanse soep waarmee je eindeloos kunt variëren. Probeer verschillende seizoensgroenten, pasta, rijst, bonen.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Groninger mosterdsoep
Groningse mosterd is minder scherp dan de Franse variant. Deze mosterdsoep met spekjes en prei is een van de bekende klassiekers uit het noorden van Nederland.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Vischowder
Heel, heel lang geleden was ik in San-Fransisco en een van de eetbare dingen die ik me herinner is de clam chowder in een zuurdezem bolletje. Het was werkelijk verrukkelijk!
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Pittige maaltijdsoep van kikkererwten en chorizo
Chorizo heeft veel smaak: lekker pittig, iets rokerig en tegelijkertijd een beetje zoet. Een ideale basis dus voor een verwarmend soepje!
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Witlofsoep (koemelkvrij & lactosevrij)
Was de witlof en snijd in stukken. Snipper het uitje en snijd de aardappel in blokjes. Doe dit alles in een pan en pers hier het teentje knoflook over uit.
meer...
eschot
20-30 minuten
Yeto's Wintersoep
Deze soep is een heerlijke combinatie van pompoen, geitenkaas en vis. Enorm lekker voor in de winter!
meer...
Dark-Nut
20-30 minuten
Tomaten-crèmesoep
Het tomatenseizoen is voorbij, maar toch kun je dit heerlijk soepje heel makkelijk maken met ingrediënten uit de voorraadkast!
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Pittige pompoensoep met kokosmelk
Een verwarmende herfstige soep van pompoen, met gember, Thaise rode curry pasta en kokosmelk.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Vichyssoise
Deze klassieke Franse soep kun je zowel warm als koud serveren.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Appelbriesoep
Een heerlijk herfstig soepje, heel snel te bereiden en een mooie start voor een diner. Vooral als kip of varkensvlees het hoofdgerecht zijn.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Zoet-zure soep met shiitake en vis
Het is een gerecht met aziatische invloeden, welke keuken precies zou ik niet weten, evenmin kan ik niets zeggen over zijn autenticiteit.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Tom kha kai
Een klassieke Thaise soep, rijk van smaak dankzij het gebruik van verschillende aromatische kruiden. In de perfecte kom tom kha kai zijn de smaken goed gebalanceerd.
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Krachtige kippenbouillon
Voor goed bouillon heb je een soepkip nodig. Dat is een kip dat al een paar jaar geleeft heeft, vaak zijn dat legkippen die niet meer productief genoeg zijn.
meer...
BGastronome
Langer dan 2 uur
Zomerse groentesoep met verse kaas
Dit is een van mijn favoriete zomersoepjes. Erg licht, snel en gemakkelijk om te bereiden, maar dankzij de kruidige kaas wordt de saaie groentesoep een traktatie.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Snelle groentesoep met pesto
Deze lichte soep is gebaseerd op de Franse soupe au pistou. Serveer met vers stokbrood en goede gezouten boter.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Super snelle witte bonensoep
Dit is een goed recept voor momenten dat je heel weinig tijd hebt maar toch iets verantwoords en lekkers wil eten.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Avocado-komkommer gazpacho
Serveer de soep in kleinere porties als voorgerecht, of als lunch met een lepeltje crème fraîche, een beetje olijfolie en wat versgemalen peper.
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Winterse soep met Provençaalse mosterd
Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes twee minuten. Voeg de gesneden groenten en de tijm toe en roer alles goed door.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Avocadosoep met hollandse garnalen
Ik ben dol op hollandse garnalen, zo lelijk en worm-achtig als ze zijn, zo smaakvol zijn ze. Dit soepje koppelt ze met avocadosoep en tomaten, zeker een goede combinatie en de garnalen blijven de ster...
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Soupe de Poisson
De smaak van het zuiden van Frankrijk op je bord! Serveer dit heerlijk Frans soepje met grote, zelfgemaakte croutons. Hiervoor zet je wat sneetjes brood onder de gril.
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Broccolisoep très facile
Een fantastisch soepje met een zachte, verleidelijke romigheid. Heel erg simpel om te maken!
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Verkoelende bietensoep, holodnik
Heerlijk verkoelend op een hete zomerse dag, daarnaast ook voedzaam en verantwoord. Familie van de Oekrainse...
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Rodelinzensoep
Een lichte, doch voedzame soep, met kleine aanpassingen ook zeer geschikt als een van de eerste hapjes voor de baby's.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Okroshka
In Oekraine wordt er veel soep gegeten: een warme maaltijd zonder een soep vooraf wordt niet snel voor een volwaardige maaltijd gezien en aan de soep worden allerlei wonderbaarlijke...
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Gazpacho
Als het kwik boven de 25 graden stijgt, biedt dit koude tomatensoepje de nodige verkoeling. Makkelijker kan het bijna niet -- mijn versie gebruik ik biologisch tomatensap in plaats van verse tomaten...
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Koude romige tomatensoep
Een snelle en lichte zomerse soep, weinig calorieen, veel smaak.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Pure Pastinaaksoep
In een soep kan je alles draaien, dat is zo. Maar wat als je je beperkt tot een minimum? Dan krijg je een pure soep. Pure pastinaaksoep in dit geval.
meer...
Sidfrisjes
20-30 minuten
Snert
Dikke, vullende maaltijdsoep van erwten en vlees. Wat snert anders maakt dan de rest van de erwtensoepen is dat er geen aardappels in gebruikt worden en dat het zo dik moet zijn, dat een lepel in de...
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Maïssoep
Al veel soep gegeten in mijn leven, maar maïssoep, dat was de eerste keer. Om één of andere reden associeer je maïs schijnbaar niet zo snel met soep. En toch is het lekker!
meer...
Sidfrisjes
20-30 minuten
Wintersoep
Lekkers, dat groeit niet alleen aan bomen en struiken, soms groeit dat ook gewoon onder de grond. Getuige hiervan de hoofdrolspelers in deze soep.
meer...
Sidfrisjes
20-30 minuten
Restjessoep
Je koelkast na de feestdagen, dat is een ware schatkist aan leftovers. Dingen om terug op te warmen maar ook ingrediënten waarmee je makkelijk aan de slag kunt.
meer...
Sidfrisjes
20-30 minuten
Pompoensoep
Pompoensoep, je kan daar alles in draaien, maar uiteindelijk is een simpele basis nog het lekkerst. De gember zorgt voor een aangenaam verrassende toets. Een beetje kick in de winter zeg maar.
meer...
Sidfrisjes
20-30 minuten
Pompoen–crèmesoep met 'kerststerren'
Deze soep maakt deel uit van mijn Kinderkerstmenu 2012. Een ‘kinderkerstmenu’ betekent voor mij een menu dat graag door kinderen (én volwassenen) gegeten wordt en waarbij kinderen kunnen helpen...
meer...
zitizitoni
30-60 minuten
Wortelsoep met brie
De ui schillen en in stukjes snijden, aanfruiten tot hij glazig is in olijfolie. Daarna de geschilde en in munten gesneden winterpeen toevoegen, bouillon en aan de kook brengen.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Pompoensoep met rode uien en spek
Een kleurrijk en gezond soepje perfect voor de koude herfstdagen.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Pompoensoep met rode linzen
Een mooie, geurige en vullende soep, heerlijk als een lichte maaltijd of een voorafje op een kille herfstige dag.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Koude komkommer soep
Schil de komkommer, snij hem doormidden en lepel de zaadjes eruit. Snij in halve blokjes. Blender en voeg de knoflook en peterselie toe. Doe de roomkaas erbij, de peper en het zout.
meer...
Frederiek
20-30 minuten
Echte Oekraïense borsjtsj
Natuurlijk wordt borsjtsj in zo goed als alle slavische landen gemaakt, in vele variaties, van koud tot heet, toch komt het oorspronkelijk uit Oekraïne.
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Courgettesoep
Natuurlijk had ik het graag anders gezien. Een hemels frisse gazpacho ofzo, maar het weer is wat het is en we zullen het ermee moeten doen.
meer...
Sidfrisjes
20-30 minuten
Lichte soep met paksoi en garnalen
Een pittige, frisse en kruidige soep met paksoi, prei en garnalen.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Koninginnensoep met gerookte zalm
Een licht gebonden, romige en smaakvolle soep met gerookte zalm, dus eigenlijk een variatie op de klassieke koninginnensoep.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Koude komkommersoep
Doe de yoghurt, het water, de komkommer, de avocado, het miniteentje knoflook en het citroensap in de blender (met een staafmixer kan het ook, maar dan moet je de komkommer wel alvast in kleine...
meer...
annemieke
10-20 minuten