aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Home
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Koken.TV
Uitgebreid zoeken
soort gerecht/gang
alle recepten
aperitiefhapjes
bbq
bijgerechten
cocktails en drinks
hoofdgerechten
nagerechten
ontbijt
sauzen
soepen
taart en gebak
voorgerechten
Wortels met sinaasappelglazuur
Vul een grote pan voor twee derde met water. Voeg 2 theelepels zout toe en breng het water aan de kook. Voeg de wortels toe en blancheer ze 4-6 minuten, tot ze bijna gaar, maar nog stevig zijn.
meer...
Jokke
20-30 minuten
Rucola salade
Stapel rucola, zongedroogde tomaten, parmazaamschilfers, pijnboompitjes, kruid met pezo en besprenkel met olijfolie en balsamico (of meng alles in een kom).
meer...
Jokke
0-10 minuten
Indische salade
Kook de rijst gaar in gezouten waterGiet de rijst af, rafraîchir en laten uitlekken Hak de sjalotten fijnReinig de ananasSchil de appelen en besprenkel met citroensapSnijd de ananas in...
meer...
Jokke
10-20 minuten
Sla met vinaigrette salée
Was de kropsla onder stromend water en verwijder de buitenste bladeren. Snij de sjalot in fijne ringen en versnipper de bieslook.
meer...
Jokke
10-20 minuten
Kriel- en zoete aardappelen met groenten en kruiden
Kook de gewassen ongeschilde aardappeltjes 10 minuten in licht gezouten water. Snijd alleen de zoete aardappel en de gekookte rode biet in kleinere stukken, de rest laat je in hun geheel.
meer...
Jokke
30-60 minuten
Krielaardappelen op de BBQ
Kook de gewassen ongeschilde aardappeltjes 10 minuten in licht gezouten water en plaats deze in de ovenschaal.Kneus de teentjes look en doe ze in de schaal.
meer...
Jokke
30-60 minuten
Gemarineerd wittekoolslaatje met mosterdmayonaise
Snij de wittekool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.Rasp de wortel.Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
meer...
Jokke
10-20 minuten
Butternut-paprikasoep
Dit is een lekker soepje uit de Colruytfolder.Het is vlug gemaakt en je hebt weinig ingrediënten nodig. De mooie kleur doet trek krijgen.
meer...
Chris
30-60 minuten
Aardappelterrine
1. Was en snijd de groenten in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en voeg de groenten eraan toe. Bak kort op en breng op smaak met peper en zout2.
meer...
Breggiexxx
Langer dan 1 uur
Groene asperges op de BBQ
Was de asperges en breek onderaan een stukje van 2 cm af.Asperges beetgaar koken in licht gezouten water +- 8 minutenDe asperges schrikken met koud water en met olijfolie besprenkelenLeg 2 asperges...
meer...
Jokke
10-20 minuten
SCAMPI & CRAB
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
DIM SUM ANDERS
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
JAPANSE YAKITORI MET SOJA
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
SCAMPI SLA OP STOKJE
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
LENTEROLLETJES MET KIP
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
Filodeeg venkel en geietenkaas
Arthur FlyingFoodie.nl heeft heeellee lekkere recepten.
meer...
josejansen
10-20 minuten
Wrap met gerookte zalm en rucola
Juliette Super gemakkelijk en ons smaakt het altijd erg goed.
meer...
josejansen
0-10 minuten
Zongedroogde tomaatjes
(Voor)bereiding - Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.- Snij alle tomaten in vieren (alsze groot zijn in zes-en)- Plet met een mes de knoflookteentjes.
meer...
josejansen
20-30 minuten
Venkel aardbeiensalade
De saladeVerwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vieren. Snijd vervolgens de venkel erg dun. Snijd de lente-uitjes en de radijsjes.
meer...
josejansen
20-30 minuten
Saute van radijsjes
Een lekker, verrassend bijgerecht voor bij een stuk vlees of vis. Kies radijsjes met mooie bladeren, deze worden gebruikt in het gerecht. Ook lekker op een plakje geroosterd brood.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Winterse rauwkost
Het is natuurlijk gemakkelijk dat je in de supermarkt gewoon sperzieboontjes, broccoli en asperges kunt kopen in februari. Zo hoef je in principe gewoon maken waar je zin in hebt op dat moment.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Aardappelpurre
bereidingSchil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.Zet een pot op het vuur, giet er de melk in en breng ze aan de kook. Snij de boter in klontjes en voeg ze toe.
meer...
gretet
10-20 minuten
Gevulde eieren
1. Kook de eieren in ruim kokend water in 8 - 10 minuten hard. Giet af en laat schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd ze voorzichtig in de lengte doormidden.2.
meer...
gretet
10-20 minuten
Herfst salade
een super eenvoudige maar heerlijke salade, ideaal voor een lekkere lunch.
meer...
katrien
0-10 minuten
Zuurkool
Echt, eigen gemaakte zuurkool. Waarom zou je, als je zuurkool gewoon in de winkel kunt kopen? Allereerst, is de zuurkool in de winkel gepasteuriseerd en die uit je eigen keuken niet en is dus vol...
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Tzatziki anders
Dit is niet het traditionele saus-achtige versie, eerder een bijgerecht of een salade. Heerlijk met vers brood of als bijgerecht bij een hartige pilaf.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Patatas con chorizo
Door de pittige chorizo, krijgen deze krieltjes een heerlijke smaak.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Courgettekaviaar
Nou ja, kaviaar. Een duur woord voor een heel bescheiden gerecht. Het stamt uit de Soviet Unie tijd, toen men manieren zocht om al te groot geworden courgettes te verwerken en te bewaren voor de...
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Venkelsalade met komkommer en citroendressing
Dit is een frisse en knapperige salade dat heel goed bij vis past, of het nu van de gril komt, of uit een pannetje. Redelijk snel te maken, als je handig met het mes bent.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Volkoren scones met verse tuinkruiden
Deze boterige, zachte en kruidige bolletjes zijn een mooie aanvulling op een maaltijdsoep, zoals een chowder of een minestrone.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Guacamole voor erbij
Een lekkere romige salade/saus, heerlijk bij een quesadilla, wat tortilla chips of als bijgerecht voor chili con carne, om de pittige pepers in toom te houden.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Tortilla's
Het lijkt veel moeite, zo'n tortilla zelf maken, als je een pakje open kan trekken, ze opwarmen en klaar.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Rode bietjes relish
Tja, wat is een goed nederlands woord voor relish? Een saus - niet helemaal, een condiment - komt in de buurt, maar klinkt wat gek. Ik hou het maar bij relish.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Waldorfsalade
Laatst viel het me op dat je bijna nooit Waldorfsalade op het menu treft. Toch bijzonder, al helemaal gezien het feit dat maaltijdsalades nog altijd erg populair zijn.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Kruidige pompoensoep
Verhit in een flinke soeppan een scheutje olie. Fruit hierin de ui, gember, peper enkele minuten. Voeg de laatste twee minuten ketoembar, komijn en kurkuma toe en fruit nog even mee.
meer...
IronPrisoner
30-60 minuten
Zachte pitabroodjes met kaas
Nou ja, een alternatief voor de pitabroodjes, want dit recept wordt toch op een andere wijze gemaakt.
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Eierkoeken
Vermeng het bakpoeder en het snufje zout door de bloem,- splits de eiwitten en de eidooiers.- klop de eiwitten met de helft van de suiker met een mixer luchtig; klop de eidooiers met de andere helft...
meer...
wineke
10-20 minuten
Gegratineerde groenten met Parmezaanse kaas
Verdure gratinate al forno - Dit recept maakt deel uit van een driegangen Kerstmenu Vis.
meer...
zitizitoni
30-60 minuten
Salade met granaatappel, geitenkaas & walnoten
Deze overheerlijke salade bevat veel verschillende ingrediënten, smaken en texturen. Het maakt niet zoveel uit wat voor een sla je gebruikt.
meer...
zitizitoni
10-20 minuten
Tulband met glazuur
Gewone tulband met heerlijk glazuur. ALTIJD LEKKER.
meer...
Dark-Nut
20-30 minuten
Speculaas taartjes
Een gewéldig recept voor wie van speculaas houdt. Deze unieke eenpersoons speculaas-taartjes zijn overheerlijk voor bij de koffie.
meer...
Dark-Nut
10-20 minuten
Lasagne met zalm
Een makkelijk recept voor abnormaal heerlijke lasagne.
meer...
Dark-Nut
20-30 minuten
Amerikaanse hash brown
Heerlijk bij het ontbijt met spek en eieren op z’n Amerikaans, of als bijgerecht met groenten en vlees.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Salade van komkommer, mozzarella & zongedroogde tomaten
Maak deze salade als snelle lunch voor jezelf of als voorgerecht voor twee personen.
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Ratatouille
Een heerlijk groentengerecht uit Nice. Serveer als bijgerecht of met brood.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Courgette ‘alla parmigiana’
Zucchine alla parmigiana - Waarom niet variëren op de klassieker ‘melanzana alla parmigiana’ ? Niks mis met courgette als vervanging voor de aubergine.
meer...
zitizitoni
Langer dan 1 uur
Salade de Poivrons
Serveer deze kleurrijke paprikasalade bij gegrild vlees.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Flageolets à la Dijonnaise
Een frisse salade van Franse bonen en ham in een pittige mosterd dressing. Heerlijk bij gebraden kip.
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Gemarineerde tomaten met knoflook
Als je het recept ziet, zou je het effect werkelijk nooit kunnen vermoeden. Toch gebeurt er iets bijzonders met de tomaten, zout en kruiden.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Baba ganoesj
Dit gerecht komt uit het Midden-Oosten en kent daar best wat variaties. Dit is een gemakkelijk te reproduceren thuis versie, waarbij je niet eens je gril op gang hoeft te brengen.
meer...
BGastronome
30-60 minuten