Wat is RSS?
Dankzij RSS, ook soms RSS feed of webfeed genoemd, kan je makkelijk allerlei websites op de voet volgen. Met enkele muisklikken kan je op de hoogte blijven van het meest recente nieuws over de onderwerpen van je voorkeur.

Wanneer je af en toe op het internet surft, ben je de term "RSS" misschien al 's tegengekomen.
Of misschien heb je ooit al ergens één van deze icoontjes zien staan:    Aan deze icoontjes kan je zien dat de website deze dienst aanbiedt. Meestal zijn dit weblogs of nieuwssites. Kort gezegd: alle sites die zeer regelmatig aangepast worden en soms zelfs meerdere malen per dag nieuwe informatie bevatten.

Wat heb je nodig ?
Het enige wat je nodig hebt is een RSS-lezer (nieuwslezer). RSS-lezers zijn er in vele soorten en smaken. Het kunnen programma's zijn die je al dan niet gratis kan downloaden. Het kunnen websites zijn (zoals Google Reader of My.yahoo.com) waar je na registratie een eigen nieuwssite kan samenstellen door middel van RSS-feeds. Ook de meeste moderne browsers (Google Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer) ondersteunen RSS en hebben een ingebouwde RSS-lezer.

Voordelen
Via de de nieuwslezer krijg je een overzichtelijk overzicht van alle nieuwsberichten en artikels van je favoriete websites. De nieuwslezer verwittigt je als er iets nieuws verschijnt en je kan je favoriete websites op de voet volgen zonder er telkens naartoe te surfen.

Volg de nieuwe recepten op Koken.be !
Om de onderstaande RSS feed te gebruiken, plak je de link in je nieuwslezer of volg je de specifieke instructies van je nieuwslezer.

Nieuwe recepten op Koken.be