aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Home
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Koken.TV
Uitgebreid zoeken
soort gerecht/gang
alle recepten
aperitiefhapjes
bbq
bijgerechten
cocktails en drinks
hoofdgerechten
nagerechten
ontbijt
sauzen
soepen
taart en gebak
voorgerechten
Pittige fetadipsaus
Dit is een eenvoudig recept dat ik haalde uit de colruyt folder. In combinatie met andere dipsausjes zoals tapenade en hummus geeft dit een fijn en langgerekt aperitief met een afwisseling van smaken.
meer...
katrien
0-10 minuten
Tapenade de marie
Dit is een super gemakkelijke tapenade die het goed doet bij elk aperitief. Je kan er rauwe wortelen, bloemkool of dip stokjes bij geven. Een gezellig hapje samen aan tafel.
meer...
katrien
0-10 minuten
Bloemkoolsnacks met kaas
1. Meteen aan het begin is het even zwoegen, want de volledige bloemkool moet worden geraspt.2. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar, maar van de mozzarella slechts 100 gram, en breng op smaak met...
meer...
Breggiexxx
30-60 minuten
Gevulde champignons met spek
Borstel de champignons schoon en snij het steeltje eruit.Meng de roomkaas, (zeer) fijngesnipperde rode ui en de BBQ saus door elkaar.Vul de champignons met dit mengsel.
meer...
Jokke
20-30 minuten
SCAMPI & CRAB
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
DIM SUM ANDERS
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
JAPANSE YAKITORI MET SOJA
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
SCAMPI SLA OP STOKJE
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
LENTEROLLETJES MET KIP
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
Zalmmousse met komkommer
Snij met een dunschiller 10 gelijke slierten van ong 10 cm van de komkommerSnij de rest van je stuk komkommer in kleine blokjesSnij de zalm ook in gelijke sliertenMeng de komkommerblokjes met el...
meer...
houthaeve
10-20 minuten
Eitjes gevuld met zeevruchten
Kook de eieren in 10' hard en pel zeSnij de eieren in de lengte in twee en haal het eigeel eruitMeng het eigeel met de zeevruchtencocktailMeng er vervolgens 2 el cocktailsaus doorVul de eitjes met het...
meer...
houthaeve
20-30 minuten
Wrap met gerookte zalm en rucola
Juliette Super gemakkelijk en ons smaakt het altijd erg goed.
meer...
josejansen
0-10 minuten
Stokbrood met gerookte zalm en dille-dressing
Juliette Voor dit gerechten hoop ik dat je gerookte zalm lekker vindt!! En anders is het een ideaal gerechtje dat je gemakkelijk op je volgende house-warming of verjaardag-party kunt serveren.
meer...
josejansen
10-20 minuten
Banaan passievrucht smoothie
Ook zin in een smoothie? Deze smoothie is lekker zoet en bevat ongeveer 10 gram eiwit per glas! Meer eiwit nodig? voeg gerust nog een schep whey toe!
meer...
Peterlasser
10-20 minuten
Kruidenboter met knoflook
Lekker voor op een warm stukje brood, maar ook op een hete biefstuk of een stukje gegrilde vis.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Dinner rolls
Zachte, luchtige broodjes om liefst nog warm als voorgerecht te serveren, eventueel met kruidenboter of wat tapenade.
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Platte taart met gehakt, tomaat en pijnboompitten
Heb je soms een restje bolognesesaus over? Maak dan deze heerlijke platte taart!
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Nog een gemakkelijk glaasje
Dit is nog een eenvoudig te bereiden glaasje waarbij de smaken van de ingrediënten heel goed bij elkaar passen. Wie het zich heel gemakkelijk wil maken kan de zalm zelfs in snippers kopen.
meer...
Chris
30-60 minuten
Snel glaasje
Wie een feestje organiseert heeft altijd werk te veel en tijd te kort. Eenvoudige maar lekkere en mooi ogende hapjes zijn dan zeker welkom. Dit is er zo eentje.
meer...
Chris
20-30 minuten
Oosterse gehaktballen met garnalen
Deze gehaktballen doen denken aan de smaakvolle en smeuige vulling van dim sum. Serveer ze met wat dunne eiermie en gestoomde broccoli of paksoi.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Zalmquiche zonder korst
Deze quiche is lekker warm of koud en ondanks het feit dat het geen korst heeft, kun je hem wel makkelijke in nette partjes snijden en dus ook uit de hand eten. Daarom zeer geschikt als borrelhapje.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Tzatziki anders
Dit is niet het traditionele saus-achtige versie, eerder een bijgerecht of een salade. Heerlijk met vers brood of als bijgerecht bij een hartige pilaf.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Kip empanadas
Deze smakelijke pasteitjes hebben een dunne, krokante deegkorst en smeuige, kruidige vulling met kip.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Patatas con chorizo
Door de pittige chorizo, krijgen deze krieltjes een heerlijke smaak.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Empanadas
Maak eerst de ají door alle ingrediënten in een kom te mengen. Zet de ají in de koelkast. Breng de aardappels aan de kook in een pan met water en het kippenbouillonblokje. Laat ze 10 minuten koken.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Zalm rillettes
Het recept voor de rillettes komt van the Two Fat Ladies, het is gewoonweg voortreffelijk voor een brunch of een lunch.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Hummus met geroosterde paprika en feta
Een heerlijke variatie van de traditionele hummus. Je kunt het ook pittiger maken door een hete pepertje erin te verwerken.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Quesadilla's
Quesadilla's worden in olie knapperig gebakken. Heerlijk, maar dat maakt ze samen met de kaas in de vulling een best vette hap.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Thaise viskoekjes
In het Thais heten deze smakelijke viskoekjes thod man pla. Ze zijn ze een van de meest populaire voorgerechten op het menu in Thaise restaurants en ook een geliefd ‘streetfood’ in Thailand.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Terrine met eend en champignons
Er is gewoon iets bijzonders aan charcuterie, een soort magie: zorgvuldig omgaan met producten, laten rijpen zodat het eindresultaat veel meer is dan de ingredienten alleen Zo ook met deze terrine,...
meer...
BGastronome
Langer dan 2 uur
Aardappelpannekoekjes met erwtjes
Dit is een mooie manier om het restje van aardappelpuree op te maken. Ik vind ze zo lekker dat ik wel eens met opzet extra puree maak.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Haringsalade met appel
De romige dressing maakt deze frisse salade af. Voor de liefhebbers van zoute haring.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Tonijn rilletes
Serveer deze rillettes van tonijn met knapperig stokbrood en een gekoelde Chardonnay.
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Hartige Bladerdeeghapjes
Rotolini Salati - Als het even kan, probeer ik voor feesten en partijen de meeste hapjes zelf te bereiden.
meer...
zitizitoni
30-60 minuten
Griekse balletjes met tzatziki
Deze fijngekruide Griekse balletjes zijn erg lekker in een pitabroodje met sla, tomaat en tzatziki.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Gemarineerde tomaten met knoflook
Als je het recept ziet, zou je het effect werkelijk nooit kunnen vermoeden. Toch gebeurt er iets bijzonders met de tomaten, zout en kruiden.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Baba ganoesj
Dit gerecht komt uit het Midden-Oosten en kent daar best wat variaties. Dit is een gemakkelijk te reproduceren thuis versie, waarbij je niet eens je gril op gang hoeft te brengen.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Hapje van pittige kaas met kweeperen compote
Wanneer de kweeperen rijp zijn, is het tijd om compote te maken. De smaak van de herfst kan zo in een potje om dan op het gepaste moment ervan te genieten zonder veel extra moeite.
meer...
katrien
10-20 minuten
Duitse worst-kaas salade
Deze salade is op zijn best als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan, dan komen de smaken tot hun recht.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Brabantse worstenbroodjes
Goed gevulde, sappige warme broodjes. Lekker met een salade, soep of gewoon zo uit het vuistje. Ze doen het ook goed in een kleinere formaat als een hapje/voorgerecht (dan zal de baktijd aanzienlijk...
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Gougeres
Serveer deze heerlijke kaassoesjes heet en met een koel glas Chardonnay!
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Avocadodip
Je kan deze avocadodip gebruiken om groenten zoals komkommer, paprika en bleekselderij te besmeren. Lekker als tussendoor !
meer...
reusje
10-20 minuten
Geitenkaas lolly met nootjes
Was de druiven.Wikkel een half plakje geitenkaas om een druif heen.Wentel door de gehakte walnoten.Zet op het spiesje.
meer...
bertkonings
0-10 minuten
Gebakken kaasvingers
Gebakken kaas in een knapperig jasje van havermout. Serveren met groene sla, appel en uienjam of goede mosterd.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Wiltofsalade met rosbief, grapefruit en abrikozen
Heerlijk lichte en sappige salade, de bittere noten van grapefruit en witlof zijn in balans gebracht met de zoete abrikoos.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Gougeres with a difference
Deze gougeres zijn niet hol van binnen, zoals de Fransen ze bedoeld hebben en kunnen dus niet gevuld worden.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Lepelhapje pastinaakpuree met scampi
Met dit hapje scoor je zeker goed bij de aanvang van je feestmenu. De voor velen nog onbekende smaak van pastinaak combineert absoluut goed met de scampi.
meer...
Chris
20-30 minuten
Avocadosoep met hollandse garnalen
Ik ben dol op hollandse garnalen, zo lelijk en worm-achtig als ze zijn, zo smaakvol zijn ze. Dit soepje koppelt ze met avocadosoep en tomaten, zeker een goede combinatie en de garnalen blijven de ster...
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Zalmsalade
1. Breng een pan water aan de kook. Snij de aardappel in 1 cm stukjes4 min laten koken en laten afkoelen.2.snij de zalm in plakjes en stukjes. Meng zalm, aardappel, sjalot, olie en citroen.
meer...
elien
10-20 minuten
Witteboontjespate met zongedroogde tomaten
Een smaakvol vegetarisch gerecht, lekker voor op de brood of als borrelhapje met crackers en rauwkost.
meer...
BGastronome
0-10 minuten