Vischowder
30-60 minuten
Heel, heel lang geleden was ik in San-Fransisco en een van de eetbare dingen die ik me herinner is de clam chowder in een zuurdezem bolletje. Het was werkelijk verrukkelijk! Sindsdien ben ik fan van dikke romige vissoepen (al zijn niet alle chowders romig). Dit recept is er eentje met vis, al zou ik niemand verbieden om er wat mosselen en kokkels aan toe te voegen. Met een paar scones (of biscuits, zoals ze in VS bekend zijn) is het een vullende en hartige maaltijd, erg geschikt voor de koudere avonden.
Ingrediënten
voor 6 personen

1 prei, alleen wit en lichtgroen gedeelte, gewassen en fijn gesneden
1 flinke winterpeen, geschild en in blokjes gesneden
1 grote venkel, gewassen en fijn gesneden (bewaar de groene blaadjes!)
2 handjesvol diepvries erwtjes
4-5 aardappels, geschild en in kleine dobbelstentjes gesneden
0,5 liter bouillon, vis of kip
gerookte spekjes of bacon
een klontje roomboter
een eetlepel olijfolie
400g kabeljauw of andere witvis
400g zalm of forel
rasp en sap van halve citroen
zout en peper naar smaak
300ml room
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.