aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Home
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Koken.TV
Uitgebreid zoeken
Crème van witte chocolade met een rode vruchten saus
Deze romige crèmes van witte chocolade zijn gekroond met een robijnrood sausje van verse zomerse vruchten. Een elegant, makkelijk dessert met de smaak van het seizoen!
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Courgettesoep met mascarpone en pesto
Een simpel voorgerecht met de smaak van de zon. Deze soep is zowel warm als koud erg lekker, en dus ideaal bij een zomerse picknick.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Magret de Canard
Een populair manier om eend te eten in zuidwest Frankrijk. Omdat het vel van de eendenborst zoveel vet bevat, hoef je geen extra olie of boter te gebruiken.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Aardbeien-clafoutis
In de zomer bak ik veel minder desserts dan in de winter. Tijdens de warmste maanden van het jaar geef ik de voorkeur aan vers fruit (een schaaltje frambozen met een lepeltje crème fraîche) of...
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Good ol' Chili con Carne
Mijn Chili, een makkelijk eenpangerecht, heeft diepe smaken die niet overheerst worden door een overschot aan heet. De ingrediëntenlijst is vrij lang.
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Brioche wentelteefjes
Wentelteefjes zijn een ideale manier om oud brood te gebruiken, maar in dit recept gebruik ik geen oud brood. Brioche is een zoet Frans brood dat zeer luchtig en lichtgeel van kleur is.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Zalm 'en papillote'
In feite, betekent en papillote ‘in papier’. De vis wordt als het ware in zijn eigen vocht gestoomd. Hierdoor blijven alle belangrijke voedingsstoffen en heerlijke smaken bewaard.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Appeltaart-muffins
Dankzij de heerlijke stukjes appel en een vleugje kaneel, doen deze muffins een beetje denken aan de smaak van een ouderwetse appeltaart.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Healthy Girl's Pancakes
Mijn idee van een ideaal weekendontbijt is een bord dikke, Amerikaanse pannenkoeken, rijkelijk overgoten met agavesiroop, maar dan iets gezonder.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Olijfoliekoekjes met choco en rozemarijn
Dat olijfolie gezond is weten we al. Maar wist je dat je olijfolie ook uitstekend in zoete gerechten kan gebruiken? Over vanille-ijs bijvoorbeeld.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Granola
Hij staat altijd zo mooi en huiselijk in mijn keuken; mijn grote glazen pot gevuld met dit lekkere mengsel van havermout, noten en rozijnen.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Soupe de Poisson
De smaak van het zuiden van Frankrijk op je bord! Serveer dit heerlijk Frans soepje met grote, zelfgemaakte croutons. Hiervoor zet je wat sneetjes brood onder de gril.
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes zijn heerlijk als ontbijt voor het weekend. Je moet wel iets vroeger opstaan om ze te bakken, maar dat is zeker de moeite waard.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Flans met courgette en tomaatjes
Serveer deze individuele flans als licht voorgerecht of als bijgerecht naast gegrilde kip. Gebruik biologische courgettes want deze zijn niet alleen steviger, maar ook smakelijker.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Pan Bagnat
Als je op zoek bent naar het perfecte broodje voor een picknick, dan hoef je niet verder te kijken dan dit recept!
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Havermoutkoekjes
Kinderen vinden deze knapperige koekjes heerlijk. Ze zijn ideaal als gezond tussendoortje, voor in de lunchtrommel of na school met een glas melk.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Franse tomatentaart
Oven op 200°C voorverwarmen en een bakplaat met bakpapier bekleden. Het bladerdeeg op het bakpapier uitrollen en met een vork overal gaatjes prikken.Besmeer met de tapenade.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Tarte Flambée
Deze taart zet je in 'no time' op tafel. Vooral omdat je kant-en-klaar pizzadeeg gebruikt. De smaak is een ware traktatie: romige creme, zoete uien en zoute spekjes.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Frittata met gecarameliseerde uien en rode paprika
Een heerlijke brunchgerecht voor een luie zondag! Serveer met geroosterd brood.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Salade Auvergnate
Deze salade is simpel, maar heeft een weelderigheid aan smaak; het zoute van de spekreepjes, de aardse smaak van de blauwe kaas, hier en daar een zoet accent dankzij de frisse peer en de walnoten die...
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Tomaten-crèmesoep
Het tomatenseizoen is voorbij, maar toch kun je dit heerlijk soepje heel makkelijk maken met ingrediënten uit de voorraadkast!
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Pittige tomatenchutney
Er is geen betere begeleider van een kaasplankje dan een heerlijke pot chutney. Het liefst zelf gemaakt en met mooie ingrediënten van het seizoen.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Petits pois à la française
Een Franse klassieker bestaande uit verse erwtjes, sla en spek. Serveer deze als bijgerecht bij gebraden kip.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Gazpacho
Als het kwik boven de 25 graden stijgt, biedt dit koude tomatensoepje de nodige verkoeling. Makkelijker kan het bijna niet -- mijn versie gebruik ik biologisch tomatensap in plaats van verse tomaten...
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Quiche Lorraine
Als ik deze quiche eet, denk ik vaak terug aan toen ik mijn eerste quiche lorraine proefde in een Franse salon de thé in de Elzas. Serveer de quiche met een groene salade en een Pinot Blanc.
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Petits Fours
Petits fours zijn kleine Franse cakejes geserveerd aan het einde van de maaltijd. Er zijn allerlei verschillende soorten. Sommigen meer gecompliceerd dan anderen.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Cake met bramen en appel
De perfecte traktatie voor een luie zondagmiddag! In elke hap van deze fris-zoete cake proef je de smaak van de herfst. Ook heerlijk met peer in plaats van appel.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Risotto met cantharellen en spek
Een heerlijke, romige risotto met de smaak van de herfst!
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Oeufs en cocotte
Een chic recept voor een feestelijke (en toch makkelijke) Kerstbrunch. Ook zeer geschikt als entree (eerste gang) bij een Frans etentje.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Gebraden piepkuiken met knolselderijpuree
Het ultieme gerecht voor de luie zondag: heerlijk en niet al te veel werk. De kruidige piepkuikens passen uitstekend bij de zacht romige en zeer aromatische knolselderijpuree.
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Muffins met frambozen en pépites de chocolat
Deze heerlijke, fruitige muffins zijn gemaakt met verse frambozen en Franse pépites de chocolat. Aan de muffins heb ik bewust geen extra vet toegevoegd.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Soupe à l'oignon
Mijn eigen variatie op een heel bekend recept. Het geheim van een goede uiensoep begint met het langzaam koken van de uien.
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Moelleux au chocolat
Een heerlijk Frans dessert, met een hart van gesmolten chocola!
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Veggieburgers
Gezond en erg lekker! Serveer ze met zelfgemaakte frietjes uit de oven!
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Confiture de pruneaux à l'Armagnac
In de Lot-et-Garonne vind je de lekkerste pruimen, paars van buiten en knal-geel van binnen. Rijp en vers, hebben ze een heerlijk zoet vruchtvlees.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten