Avocado-komkommer gazpacho
0-10 minuten
Serveer de soep in kleinere porties als voorgerecht, of als lunch met een lepeltje crème fraîche, een beetje olijfolie en wat versgemalen peper. Je kan de soep ook garneren met reepjes gerookte zalm en plakjes komkommer. Ook heerlijk met een paar knoflook croutons: gril plakjes baguette, wrijf ze in met een halve teen knoflook als ze nog warm zijn en besprenkel met olijfolie en zeezout.
Ingrediënten
voor 4 personen

2 rijpe avocado’s
1 komkommer, gepeld en in blokjes gesneden
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 tl gedroogde basilicum
sap van 2 limoenen
1 el olijfolie
2 el crème fraîche, plus extra voor het serveren
200-250 ml afgekoelde groentebouillon
klein bosje koriander, grof gehakt (bewaar een paar takjes voor de garnering)
zout en peper
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten