Pompoen–crèmesoep met 'kerststerren'
30-60 minuten
Deze soep maakt deel uit van mijn Kinderkerstmenu 2012. Een ‘kinderkerstmenu’ betekent voor mij een menu dat graag door kinderen (én volwassenen) gegeten wordt en waarbij kinderen kunnen helpen de gerechten te bereiden. Door kinderen mee te laten helpen in de keuken, wordt eten voor hen vaak sowieso al lekkerder! Het volledige menu vind je onderaan dit recept.

Als voorgerecht van dit heerlijke Kerstdiner een pompoen-crèmesoepje met een vleugje kaneel en broodsterren belegd met een beetje geitenkaas en gegrilde paprika. Als je kind niet zo gek is op geitenkaas, kun je het vervangen door boter of roomkaas. Laat je kinderen in ieder geval zorgen voor het uitsteken en beleggen van de kerststerren (eventueel met hulp van een volwassene), ze zullen versteld staan van het resultaat
Ingrediënten
voor 6 personen

Voor de pompoensoep:
1 pompoen (ca. 1 kilo)
1 uitje
2 el olijfolie
1,2 l water
2 groentebouillonblokjes
1 tl kaneel
snuf nootmuskaat
peper
100 ml kookroom
rozemarijntakje
Voor de kerststerren (voor 12 sterren) : 
6 (oude) sneetjes wit of bruin brood
1 geitenkaasje (voor kinderen eventueel vervangen door een beetje boter)
1 gegrilde paprika (liefst zelf gegrild – dan zijn ze wat zoeter - maar uit een pot kan ook)
6 bieslooksprietjes
Materiaal: 
Snijmes 
Soeppan 
Staafmixer 
Uitsteker in de vorm van een ster
Grill of broodrooster
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.