Zoet-zure soep met shiitake en vis
10-20 minuten
Het is een gerecht met aziatische invloeden, welke keuken precies zou ik niet weten, evenmin kan ik niets zeggen over zijn autenticiteit. Wel is het zo dat het erg lekker is, de balans tussen zoet, zuur, zout en umami is volmaakt.
Ingrediënten
voor 4 personen

5 gedroogde shiitake
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel donkere rijstazijn
1 eetlepel donkere soyasaus
2 afgestreken eetlepels suiker
1  afgestreken eetlepel maizena
1 theelepel sesamolie
1 l bouillon (groente of vis)
200g witvis (tilapia, kabeljauw)
150g broccoli
50g diepvries erwtjes
sambal naar smaak en wens
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.