Oosterse gehaktballen met garnalen
20-30 minuten
Deze gehaktballen doen denken aan de smaakvolle en smeuige vulling van dim sum. Serveer ze met wat dunne eiermie en gestoomde broccoli of paksoi. Als je ze klein maakt, zijn ze ook zeer geschikt als aperitiefhapjes.
Ingrediënten
voor 6 personen

400g varkensgehakt, liefst van de schouder
300g rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
3 bosuien
2 eetlepels ketjap manis
1 teentje knoflook, fijngemaakt
1 theelepel geraspte verse gember
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel vijfkruiden mix
2 eetlepels olie
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel maizena
300ml kippenbouillon
1 eetlepel vissaus
300g tauge
wat sesamzaadjes en een paar druppels sesamolie
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten