Pasta pompoen ricotta
Langer dan 2 uur
Als primo van het vegetarisch menu zijn de pasta kerststerren natuurlijk een mooie binnenkomer! Maar dat niet alleen: deze verse pasta met een heerlijke vulling van pompoen, ricotta en fijngehakte walnoten zal bij iedereen in een smaak vallen, gegarandeerd.

Vind je het maken van verse pasta al een hele uitdaging en wil je de rest zo simpel mogelijk houden, dan kun je ook vierkantjes, rechthoeken of rondjes maken. Net wat jij het leukst of makkelijkst vindt.

Omdat dit gerecht een onderdeel vormt van een driegangenmenu maak je niet te grote porties. Waar je voor één gang normaal zo’n 100 gram pasta rekent per persoon, kun je dit nu halveren. Voor het maken van verse pasta geldt echter wel dat je minimaal met 300 gram bloem moet werken, anders is het deeg moeilijk te hanteren. De hoeveelheid ingrediënten zijn in dit geval dus voor 6 personen. Als je teveel hebt dan dompel je de pasta die je niet serveert één minuut in kokend water, laat ze drogen en het kan vervolgens zo de diepvries in. Lekker voor een volgende keer. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 6 personen

Voor de verse pasta:
300 gram ‘00’ bloem (eventueel gemixt met ‘semolina’-bloem)
3 eieren (XL)
Voor de vulling:
300 gram pompoen
150 gram ricotta
5 walnoten, gedopt
75 Parmezaanse kaas, versgeraspt
nootmuskaat
zout en peper
Voor de saus:
80 gram roomboter
8 blaadjes salie
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten