Groentebrood met radicchio en pompoen
Langer dan 1 uur
polpettone di verdure - Dit kleurrijke ‘gehakt’brood ziet er superfeestelijk uit en is dus heel geschikt om als hoofdgerecht op tafel te zetten. Er zitten veel verschillende smaken in; het bittere van de radicchio, het zoete van pompoen en doperwtjes en het hartige van prei.

Nog een aantal tips bij de bereiding: laat alle ingrediënten eerst goed koud worden en goed uitdampen voordat je er een vulling van maakt. Anders heb je kans dat de vulling te slap wordt en het groentebrood uit elkaar gaat vallen. Om dat laatste te voorkomen is het ook belangrijk dat je het gerecht voor het aan te snijden eerst laat afkoelen, dan is hij wat steviger.

Serveer bij de polpettone di verdure een heerlijke salade met onder andere geitenkaas, sinaasappel, granaatappelpitjes en walnoten. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

300 gram aardappels
200 gram pompoen
1 takje tijm
150 gram doperwtjes (diepvries)
250 gram radicchio
1 grote prei
2 el parmezaanse kaas
1 el paneermeel
zout en peper
olijfolie
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.