Vitello tonnato
30-60 minuten
Kalfsvlees met tonijnsaus

Op het eerste oog lijkt het misschien een vreemde combinatie, kalfsvlees en tonijn. Maar vreemd of niet, kalfsvlees en tonijn passen qua smaak uitstekend bij elkaar. Je kunt ‘vitello tonnato’ van tevoren maken en koud serveren bij een buffet, als antipasto of als hoofdgerecht. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

1 wortel, gesneden in grove stukken
1 ui, gesneden in grove stukken
1 stengel bleekselderij, gesneden in grove stukken
2 teentjes knoflook, gepeld
4 kruidnagels
4 laurierblaadjes 
1 takje rozemarijn
½ liter witte wijn
600 gram kalfsfricandeau (aan één –rond- stuk)
5 peperkorrels
zout
water om het kalfsvlees in te garen
6 ansjovisfilet
aceto balsamico, hoeveelheid naar smaak
15 kappertjes + nog wat extra voor de garnering
4 eetlepels olijfolie
100 gram tonijn uit blik (op olijfolie)
3 gekookte eieren
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten