aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Tiramisu
JokeJ
20-30 minuten
Ingrediënten
voor 8 personen
500 g mascarpone
100 g bloemsuiker
4 eidooiers
2 eiwitten
1 dl sterke koffie
4 etl amaretto
1 doos boudoirkoekjes of speculoos
Cacao of chocoladeschilfers
Bereidingswijze
Doe de mascarpone in een deegkom
Meng de eidooiers, de gezeefde bloemsuiker en de likeur onder de kaas.
Klop de eiwitten tot sneeuw en roer voorzichtig onder het mengsel.
Dep de koekjes in de koffie en schik de bodem van een kom.
Verdeel de helft van het kaasmengsel over de koekjes.
Schik een volgende laag koekjes, eveneens in koffie gedept.
Verdeel de andere helft van het kaasmengsel over de koekjes.
Bestrooi het geheel met cacao of chocoladeschilfers.
Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast alvorens serveren
recept afdrukken
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
Meld je gratis aan
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten
Tarte Tatin
Deze taart maak je in een diepe pan. Let erop dat je een pan gebruikt die in de oven mag. (bv. integraal in staal of gietijzer, zonder onderdelen van kunststof).
meer...
Veerle
30-60 minuten
Chocoladecreme
Dit is een zeer volle chocolade dessert dat in hele kleine porties geserveerd mag worden. Het heeft iets weg van een goede truffel en de zijden textuur van een goede creme.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Victoria Sponge Cake
Een echt Brits recept. Geweldige cake, echt overheerlijk. Je moet het eten.
meer...
IronPrisoner
30-60 minuten
Yoghurt panna cotta met aardbeien en rabarber
Panna cotta, wat letterlijk ‘gekookte room’ betekent, is een fluweelzacht dessert dat oorspronkelijk uit het noorden van Italië komt.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Cake met bramen en appel
De perfecte traktatie voor een luie zondagmiddag! In elke hap van deze fris-zoete cake proef je de smaak van de herfst. Ook heerlijk met peer in plaats van appel.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Cake bonbons met likeur
Dit is een recept met voldoende ruimte voor creativiteit en fantasie. Zo kun je goed varieren met de soorten likeur/alcohol, nootjes, chocolade en de buitenkant van de bonbons.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Mediterrane siroopkoekjes
Dit is een koekje voor de liefhebber van baklava. Het heeft zeer aangename korrelige structuur, smaak van noten en is doordrenkt met geurige siroop.
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Mousse van witte chocolade en geitenkaas met frambozencoulis
Voor wie op zoek is naar een lekker,vernieuwend dessert is dit zonder twijfel een goede keuze.De verrassende combinatie viel bij onze gasten zeker in de smaak.
meer...
Chris
30-60 minuten