Een overheerlijke chocolademousse bereidt in +/- 25 minuten.
Bereidingswijze
1) Verdeel alle chocolade in stukken en doe die in je kom die in de microgolfoven mag.
2) Doe het water en de suiker ook in die kom.
3) Daarna mag je je kom ongeveer 30 seconden in de microgolfoven zetten. Roer wat heen en weer om te kijken of de chocolade goed gesmolten is.
4) Als het gesmolten is mag je er de mascarpone bij doen.
5) Scheid dan het eiwit van het eigeel.
6) Het geel van het ei doe je in de kom.
7) In de andere kom(die niet in de microgolfoven mag) doe je het eiwit. Neem een mixer en klop het eiwit dan op.
TIP: Om te kijken of het goed is opgeklopt kun je de pot ondersteboven houden en kijken of het eiwit er uit loopt. Als het eiwit er niet uitloopt is het perfect.
8) Doe het opgeklopte eiwit bij het mengsel en roer goed.
9) Klaar
TIP: op het einde kun je door het mengsel nog eens even mixen om kleine brokjes te vermijden. (Mixer wel niet te lang).