Geglazuurde tulband met chocoladestukjes (Ciambella)
Langer dan 2 uur
Deze cake maakt deel uit van mijn Kinderkerstmenu 2012. Een ‘kinderkerstmenu’ betekent voor mij een menu dat graag door kinderen (én volwassenen) gegeten wordt en waarbij kinderen kunnen helpen de gerechten te bereiden. Door kinderen mee te laten helpen in de keuken, wordt eten voor hen vaak sowieso al lekkerder! Het volledige menu vind je onderaan dit recept.

‘Ciambella’ is een rondvormige cake met een gat in het midden. Er zijn talloze ciambella-recepten voor handen, want er zijn veel verschillende manieren om hem te maken. En dat is juist het leuke, want je kunt je fantasie er op los laten met de vulling (vijgen, pistachenootjes, rozijnen, vruchtjes) of de topping (chocolade, poedersuiker, suikerdecoratie).

Dit recept is een mooi basisrecept voor de ciambella, waarbij ik als toevoeging heb gekozen voor sinaasappelrasp en chocoladestukjes als vulling en een glazuur met gekleurde spikkels als topping om het feestelijk af te maken.

Het glazuren en versieren van de cake is een leuk klusje voor de kids, maar zij kunnen natuurlijk ook meehelpen met het maken van het beslag.

Buon appetito!
Ingrediënten
voor 10 personen

250 gram boter+klein beetje om tulband mee in te vetten
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
5 eieren
250 ml melk
500 gram zelfrijzend bakmeel
geraspte sinaasappelschil van 2 sinaasappels
100 gram pure chocolade
200 gram poedersuiker
decoratie bv. gekleurde spikkels, suikerparels
Materiaal: 
Grote (beslag)kom
Mixer
Spatel
Tulbandvorm diameter 22-24 cm
Reacties
19 Dec 2013
Hoi Anette, Ik zou(pure) chocolade au bain marie smelten en dan over de tulband schenken!
18 Dec 2013
Ik vind het een goed recept. Ik wil een tulband cake maken maar met chocolade glazuur....de vraag is hoe maakt u chocolade glazuur ?
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten