Marilisa
20 recepten toegevoegd
Over mezelf als kok
Het drukke werkleven weerhoudt me er jammer genoeg vaak van om tijd te nemen voor en te genieten van koken en eten. Daarvan probeer ik me steeds meer bewust te zijn. Mijn sportieve aard verplicht me ook om zo gezond mogelijk te eten. Daarom probeer ik zo efficiënt en vitaminerijk mogelijk te zijn in de keuken. Toch horen zoete tussendoortjes ook in mijn receptenboek. Daarvoor gaan we nu eenmaal sporten, he!
Lievelingskeuken
In mijn vorig leven was ik ongetwijfeld een Italiaanse, want het lijkt wel alsof die keuken op mijn maag geschreven is :)
Mexicaans en Thaïs kunnen mij ook enorm bekoren.
Favoriete restaurants
Als ik op resturant ga, wil ik graag iets eten wat ik zelf niet zo goed kan klaarmaken. Om inspiratie op te doen, om bij te leren, of om te genieten van de expertise van de chef-kok.
Italiaanse restaurants vallen zelden tegen. De meeste dingen maak ik zelf ook klaar, maar toch weten ze een authentiekere toets te geven aan de gerechten die ik er zelf niet altijd in krijg. Zeker niet in de pizza's! In Leuven is L'Aurora zéker een topper, zelfs beter dan vele pizza's die ik in la bella Italia zelf al heb geproefd.
Ook ontbijt- en brunchzaken zoals de Nosh zijn fijne plekken om de dag af en toe eens wat rustiger in te zetten.
Verder ga ik zo nu en dan graag eens tafelen in wat duurdere restaurants, waarbij l'Uzine toch wel bovenaan mijn lijstje staat.
Brasserieën zijn minder mijn ding, omdat je die gerechten voor veel minder geld veel lekkerder zelf kunt maken!
En als er weinig tijd is om uit te eten, is de afhaalThaï BangKok in Kessel-Lo een vrij gezonde, betaalbare oplossing.