Piadina Romagnola
30-60 minuten
‘wraps’ uit Emilia-Romagna.

Toen ik een keer aan een piadinebakker uit Le Marche vroeg of de piadine niet een typsich ‘brood’ was uit Emilia-Romagna keek hij mij een beetje beledigd aan: iedereen dénkt dat het uit Emilia-Romagna komt, maar het is juist een typisch gerecht uit de Marken! Ik weet nog steeds niet waar piadine oorspronkelijk vandaan komen, maar maakt het eigenlijk uit?

Eens in de zoveel tijd keer ik terug naar de stad waar ik gestudeerd heb, Bologna, en dan moet er altijd een piadina gegeten worden. Het liefst met ‘stracchino’ (een zachte kaas) en rucola, maar er tal van mogelijkheden wat betreft het beleg. Denk aan gegrilde courgette met mozzarella en tomaat, roomkaas en rauwe ham, mortadella en veldsla en ben je een echte zoetekauw probeer dan eens een piadina met Nutella!

Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

500 gram bloem (gewone tarwebloem)
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
6 eetlepels olijfolie
200 ml handwarm water
beleg, bvb. coppa di parma, roomkaas, rucola
Reacties
20 mrt 2014
zo lekker oh,
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.