Gegrilde salade van halloumi en pruimen
10-20 minuten
In de vroege herfst maak ik graag gebruik van allerlei soorten besjes en pruimen- zoals
in deze salade met gegrilde pruimen en halloumi.
Halloumi is een rubberachtige kaas uit het Midden-Oosten die vergelijkbaar is met feta. Halloumi heeft een zoute smaak en is bijzonder geschikt om te bakken of te frituren omdat hij tijdens het koken niet helemaal smelt maar heerlijk smeuïg van binnen wordt. Je kunt de kaas bij Turkse of Marokkaanse winkels kopen, of bij de betere supermarkt.
Ingrediënten
voor 2 personen

1 el goede olijfolie, plus een beetje om te besprenkelen
2 tl citroensap
¼ tl gerookte paprikapoeder
¼ tl gemalen koriander
¼ tl gemalen komijn
1 knoflook teentje, geperst
zout en peper naar smaak
3 pruimen, gehalveerd en ontpit
3 reepjes halloumi kaas van ongeveer 40 g per stuk
kleine muntblaadjes en goede extra vergie olijfolie, als garnering
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten