Courgette frittata-taart
Langer dan 1 uur
Bladerend in een kookboek over Toscane stuitte ik op een recept waarbij een frittata was gebakken in een tulbandvorm: wat een superfeestelijk idee! Ik vind het ideaal om te serveren bij een (Paas)buffet. Het recept heb ik een beetje aangepast naar mijn wensen en naar wat ik in huis had. De vorm had ik helaas niet goed genoeg ingevet waardoor de taart er niet zonder kleerscheuren uitkwam. Ach, het deed niets onder aan de smaak. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 6 personen

3 el olijfolie
1 courgette (circa 350 gram)
100 gram (diepvries) doperwten
1 el fijngesneden verse munt
4 eieren
125 gram ricotta
30 gram bloem
20 gram Parmezaanse kaas, versgeraspt
zout
zwarte peper
Extra: tulbandvorm
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.