Gegrilde salade van halloumi en pruimen
In de vroege herfst maak ik graag gebruik van allerlei soorten besjes en pruimen- zoals in deze salade met gegrilde pruimen en halloumi. Halloumi is een rubberachtige kaas uit het Midden-Oosten die vergelijkbaar is met feta. Halloumi heeft een zoute smaak en is bijzonder geschikt om te bakken of te frituren omdat hij tijdens het koken niet helemaal smelt maar heerlijk smeuïg van binnen wordt. Je kunt de kaas bij Turkse of Marokkaanse winkels kopen, of bij de betere supermarkt.

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 el goede olijfolie, plus een beetje om te besprenkelen
2 tl citroensap
¼ tl gerookte paprikapoeder
¼ tl gemalen koriander
¼ tl gemalen komijn
1 knoflook teentje, geperst
zout en peper naar smaak
3 pruimen, gehalveerd en ontpit
3 reepjes halloumi kaas van ongeveer 40 g per stuk
kleine muntblaadjes en goede extra vergie olijfolie, als garnering
10-20 minuten

Recept

Meng de olie, citroensap, kruiden, knoflook, zout en peper. Wentel de stukjes halloumi door dit mengsel en laat ze hier 10 minuten marineren.
Snij de pruimen doormidden en verwijder de pit.
Verwarm de grillpan op middelhoog vuur, besprenkel met olijfolie en gril de halloumi aan één kant in 2-3 minuten goudbruin.
Draai de kaas om en leg het fruit, met de gesneden kant naar beneden, ook in de pan. Gril alles nog 2-3 minuten.
Leg de halloumi in het midden van het bord en de pruimenhelften eromheen. Garneer de salade met muntblaadjes en een scheutje goede olijfolie.
toegevoegd door PWestbeek