Citroentaart
Langer dan 2 uur
Crostata al limone - Een crostata al limone is een fris taartje gemaakt van zandtaartdeeg en citroencrème. Heerlijk als dessert of voor bij de koffie. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 8 personen

voor het deeg :
200 gram bloem
100 gram maïzena
100 gram suiker
150 gram roomboter
1-2 eierdooiers (geel)
1 heel ei (60 gram)
geraspte citroenschil van een ½ citroen
1 zakje vanillesuiker
snuifje zout
voor de citroencrème :
4 eierdooiers (ca. 80 g)
175 gram suiker
400 ml melk
75 ml citroensap
40 gram maizena
geraspte schil van 1 citroen
Extra
vlaaivorm van 22 to 24 cm doorsnede
poedersuiker
Reacties
23 aug 2012
Hoi Katrien, fijn dat de citroentaart in de smaak valt! Je kunt de creme ook prima in een keramische schaal gieten. Het plastic folie leg je erop om te voorkomen dat er een velletje opkomt.
21 jul 2012
Hallo, Wij hebben echt hier al genoten van deze taart. Het lijkt ingewikkeld maar eens je bezig bent - en zeker als je het een paar keer maakt - dan is het niet zo moeilijk. Zeker een aanrader dus! We gieten de citroencrème wel niet in een glazen schaal, maar in een keramische. Verandert dit de smaak? Ook vroegen we ons af waarom de plastic folie erover moet liggen.
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten