Aspergerisotto
30-60 minuten
risotto agli asparagi - Asperges zijn voor zowel Nederlanders als Italianen een geliefde groente. Er komen in Italië drie soorten asperges voor.

Allereerst de groene asperges: deze zijn het populairst in de Italiaanse keuken en worden vooral geteeld in Piëmonte en in Emilia-Romagna. Uit Campanië komt de paarse asperge, de ‘asparago napoletano’. Witte asperges komen bijna uitsluitend uit Veneto, in de buurt van Bassano del Grappa. Deze asperges hebben zelfs een DOC keurmerk.

Aspergerisotto is een heerlijk voorjaarsgerecht waarin alle typische ingrediënten uit het Noorden, namelijk risottorijst, boter en asperges, bij elkaar komen. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

1 kg groene asperges
1 liter kippen- of groentenbouillon
50 gram boter
1 kleine ui, fijngesnipperd
350 gram vialone nano of carnaroli (risotto-rijst)
75 gram parmezaanse kaas, geraspt
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.