Saffraanrisotto
30-60 minuten
Risotto allo zafferano - Rijst en rijstgerechten zijn een vast onderdeel in de keuken van Noord-Italië. Terwijl in Nederland met name de droogkokende rijst bekend is, komt op het Italiaanse menu juist de ‘natte’ rijst op tafel, risotto.

Heel belangrijk is het kiezen van de juiste rijstsoort. Voor risotto gebruikt men onder andere arborio, vialone of carnaroli rijst. Risotto kan worden bereid met vlees, vis of vegetarisch zoals de risotto allo zafferano.

Dit is een typisch gerecht uit Lombardije en wordt vaak verward met de risotto alla milanese. Het lijkt ook erg op elkaar, maar er zitten toch wat kleine verschillen in. Zo wordt in de milanese risotto rundermerg en wijn gebruikt. De risotto allo zafferano is simpeler te maken en ook erg smaakvol. Je kan het gerecht serveren als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht met bijvoorbeeld Italiaanse worstjes en gebakken champignons. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

1 liter hete vlees- of groentebouillon
75 gram boter
1 ui, heel fijn gesnipperd
100 gram Grana Padano, geraspt
350 gram Carnaroli rijst (of Arborio of Vialone)
2 gram saffraandraadjes 
Reacties
2 Jul 2016
Voordat ik dit recept uit kan proberen en beoordelen zou ik graag willen weten hoeveel wijn en wat voor wijn ik gelijk met de 2 eerste soeplepels hete bouillon moet toevoegen aan de rijst. De wijn wordt niet genoemd bij de ingrediënten, maar wel bij de bereidingswijze, vandaar mijn vraag. Groetjes, Thilly
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten