Ossenhaas met balsamico-azijn
20-30 minuten
Tijdens één van onze kookworkshops over de Bolognese keuken die ik gaf met een Italiaanse collega-kookdocente, lieten we onze ‘leerlingen’ dit verfijnde gerecht maken. Ossenhaas met een saus van balsamicoazijn is een typisch gerecht uit de streek Emilia-Romagna, waar uiteraard de écht aceto balsamico di Modena vandaan komt. Met ‘echt’ bedoel ik de jaren in houten vaten gerijpte azijn die uiteindelijke stroperig is en heerlijk zacht en zoet van smaak. Hoe langer de balsamico-azijn op vaten heeft gelegen, des te verfijnder de smaak en dit zie je uiteraard in de prijs terug. Voor dit gerecht hoef je niet een aceto balsamico tradizionale di Modena te gebruiken die twintig jaar op vat heeft gelegen, maar het is wel aan te raden eens een keer iets meer uit te geven voor een goede balsamico-azijn. Je zult het verschil proeven.. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

4 ossenhaasjes (of tournedos) van ongeveer 125-150 gr. per stuk
40 gram tarwebloem + beetje om de saus te binden
½ glaasje balsamico-azijn
250 ml runderbouillion
40 gr boter
stuk aluminiumfolie
zout en peper
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.