Er bestaan talloze variaties op 'pollo alla cacciatora'. Met of zonder tomaten, met rozemarijn of met oregano, met veel knoflook of met weinig knoflook enzovoorts. Belangrijk is het gebruik van goede ingrediënten en lekkere smaakmakers, dan kan het eigenlijk niet mislukken! Ik gebruik het liefst kippendijtjes, omdat die heerlijk zacht en mals zijn. Je kunt ook andere delen van een kip gebruiken of een hele kip en die in stukken verdelen. Buon appetito!
Bereidingswijze
Dep de kippenstukken droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en peper.
Leg ze in een ruime schaal en giet de wijn erover.
Snijd de knoflook in plakjes en voeg deze bij de kipmarinade. Voeg tevens de takjes rozemarijn toe, dek de schaal af en laat tenminste 2 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kip uit de marinade (bewaren!) en dep droog met keukenpapier.
Bestuif de kip met bloem en schud het overtollige bloem eraf. Verwarm een ovenvaste pan of braadslede op het vuur en giet er een scheut olie in. Bak de kip rondom bruin, voeg de marinade toe (inclusief de takjes rozemarijn en knoflook), de tomatenblokjes, de laurier en de olijven. Laat aan de kook komen en dek af met de deksel of aluminiumfolie. Laat de kippendijen in circa 50 minuten gaar worden (als je andere stukken kip hebt, kan het zijn dat het wat langer duurt, dus controleer het vlees eerst altijd op gaarheid voor je het definitief uit de oven haalt).
Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper (als de saus wat zurig is, voeg dan een beetje suiker toe).
Verwijder de laurierblaadjes en rozemarijn en dien op. Lekker met grof brood en een salade.