Huevos rancheros met gebakken aardappeltjes
20-30 minuten
‘Huevos rancheros’ of ‘boerenstijl eieren’ is een gerecht dat bestaat uit op tortilla’s geserveerde gebakken eieren met een pittige tomatensaus. Het gerecht is traditioneel als stevig ontbijt bedoeld, maar met aardappelblokjes in plaats van tortilla’s kun je het ook prima als lunch of lichte avondmaaltijd serveren.

Tips:
-Maak de huevos rancheros op traditionele wijze: volg de recept zoals aangegeven, maar serveer de eieren op twee gebakken tortilla’s in plaats van met de aardappelblokjes. De tortilla’s bak je in een beetje olie in een minuut aan elke kant.
-Traditioneel wordt dit gerecht geserveerd met ‘queso fresco’, een verse, kruimelige witte kaas. Feta is een prima vervanger, maar je kunt ook zachte geitenkaas of zelfs geraspte cheddar gebruiken.
-De saus is ook heerlijk bij taco’s of koud als dip bij tortillachips!
-Snij je de aardappelblokjes zelf, spoel ze dan daarna met koud water en laat ze vervolgens 30 seconden in kokend water blancheren.
-Niet erg traditioneel, maar het gerecht is ook heerlijk met een paar plakjes boerenham!
Ingrediënten
voor 4 personen

4 el olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
4-6 jalapeño peperschijfjes (uit pot), fijngesneden
1 blik tomatenblokjes (400 g)
½ tl gemalen komijn
½ tl gemalen koriander
1 tl gedroogde oregano
½ tl suiker
zout en peper
klontje boter
700 g aardappelblokjes (uit zak of zelf gesneden)
8 eieren
1 avocado, in plakjes gesneden, als garnering
60 g feta, verkruimeld, als garnering
fijngesneden koriander, voor de garnering
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.