Dit is een recept voor alle liefhebbers van beetgare groente. De bloemkool bereid op deze manier is knapperig, met lekkere geroosterde randjes, op smaak gebracht met parmezaanse kaas en citroenrasp. Een verslavende, gezonde lekkernij.
Bereidingswijze
De bloemkool wassen en in roosjes verdelen. De roosjes in 3-4 stukjes snijden zodat ze allemaal ongeveer evengroot zijn. Besprenkelen met zout, peper, olijfolie, kaas en citroenrasp, goed omschudden.
De oven op 230°C voorverwarmen. De bloemkool op een bakblik doen, in een laag en 20-25 minuten roosteren, wel een paar keer omscheppen zodat het gelijkmatig gaart. Hoe lang u hem roostert is afhankelijk van de gewenste garing. Ik vind groente lekker als ze nog behoorlijk knapperig zijn.
Voor het opdienen kan de bloemkool licht besprenkeld worden met citroensap en wat verse peterselie, maar dat is absoluut geen must. Eet smakelijk!