Pasta a l'arrabiata
20-30 minuten
Met dit pittige pastagerecht reis je onmiddellijk naar het zuiderse Bella Italia. Snel en makkelijk, om na het koken samen te genieten van de mediterraanse zon op je bord. Wie het liever vegetarisch houdt, kan de spekjes natuurlijk uit het recept laten en genieten van een natuurlijke, pittige tomatensaus.
Ingrediënten
voor 2 personen

olijfolie
boter
150 g spekblokjes
250 g pasta (penne of een andere vorm)
2 sjalotten
4 tomaten
een blik of brik passata of tomatenpulp (1 tot 2 dl)
2 teentjes look
een halve rode chilipeper
verse basilicum
een scheutje room
een koffielepel suiker of zoetstof
150 g Parmezaanse kaas (vers blok te raspen of geraspt voorverpakt in zakje)
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.