Serveer deze smakelijke biefstuksalade als lunch of lichte avondmaaltijd. Heerlijk met een gekoelde rosé.
Tips:
-Geef er knapperig stokbrood bij.
Bereidingswijze
Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje te klutsen en zet even in de koelkast. Meng de ui en rode wijnazijn in een kommetje en laat dat even staan. Rooster de walnoten kort in een koekenpan zonder vet. Dep de biefstukken goed droog en verhit de olijfolie en boter in een niet al te grote koekenpan. Kruid een kant van het vlees en leg in de pan (met de gekruide kant naar beneden) als het schuim van de boter wegtrekt. Bak de biefstukken 1,5-3 minuten op een middelhoog vuur aan deze kant, kruid de andere kant, keer ze om en geef ze nog 1,5-3 minuten aan deze kant. Laat het vlees tijdens het bakken met rust en beweeg de pan niet. Haal de biefstukken uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Verdeel de waterkers over 4 borden. Verdeel daarna de plakjes ui (zonder azijn), plakjes komkommer en de walnoten erover. Snij de biefstuk in dunne plakken en verdeel over elke portie. Giet een beetje van de dressing over elke portie en geef de rest apart bij.