Dit is een heerlijke lunch gerecht of een hapje voor bij de borrel. Ook koud smaken ze heel goed, dus kunnen mee in een bakje naar het werk. Tartaarsaus is een lichtere versie van de klassieker, maar wat smaak betreft levert het helemaal niets in.
Bereidingswijze
De viskoekjes:
De aardappels grof raspen, tomaatjes en uien fijn snipperen, forel verdelen in vlokjes. Eventueel wat zout toevoegen, als de aardappels al gezouten zijn, hoeft het niet. Wel flink wat versgemalen peper strooien. Ik heb ze dit keer met creme fraiche gemaakt, maar ze waren best lastig om in de pan te keren, een ei houdt ze beter bij elkaar.
Alles goed door elkaar mengen, kleine koekjes vormen, per stuk ongeveeer een eetlepel mengsel nodig. Ik maak er 12 stuks. Op een zacht vuurtje goudbruin bakken in een klein beetje olie. Warm houden.
De lichte tartaarsaus:
De eerste 4 ingredienten fijn hakken, kan prima met een scherpe mes of in een keukenmachine. De rest van de ingredienten toevoegen en goed door elkaar heen roeren. De saus wordt koud gegeten.
De koekjes en saus opdienen met wat verse sla, een paar plukjes pittige rucola doen het goed, en partjes citroen. Eet smakelijk!