Wanneer het kant en klare aanbod veggieburgers uit de supermarkt een beetje eentonig wordt, dan is het fijn te experimenteren met zelfgemaakte. Een keukenblender is hierbij wel een gepaste tool. Dit recept is ontstaan uit de restjes in de (ijs)kast... en het resultaat is het delen waard!
Bereidingswijze
- schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes van ongeveer 1 cm
- doe de zoete aardappel in een vuurvaste schotel en overgiet met een tweetal eetlepels olijfolie
- zet in een voorverwarmde oven (180 °C) - in totaal 30 minuten (handelingen hieronder ondertussen uitvoeren)
- doe de amandelen en de zonnebloempitten in de blender en hak fijn
- nadat de zoete aardappelen 10 minuten gebakken hebben doe je het notenmengsel er bovenop (nog niet roeren, gewoon weer in de oven plaatsen)
- na 10 minuten roer je het mengsel even om en je laat het weer 10 minuten in de oven bakken
- doe de pompoenpitten en de peterselie in de blender en hak fijn
- voeg hierbij het gebakken zoete aardappel en notenmengsel en hak het geheel fijn in de blender
- vorm met je handen een 6tal burgers
- bak deze in de pan in een beetje olijfolie, ze mogen een korstje krijgen
Smakelijk!