Snelle cassoulet
Langer dan 1 uur
Dit rijkgevulde bonengerecht komt oorspronkelijk uit de Languedoc in Frankrijk. Het authentieke recept is vrij lang en gecompliceerd en vraagt om moeilijk verkrijgbare ingrediënten zoals ganzenvet, eendenbout en worsten uit Toulouse maar deze versie is veel makkelijker en ook nog eens heel erg lekker!
Tips:
-Schenk er een volle, kruidige wijn bij. Bijvoorbeeld een Corbières of een Minervois.
-De beschuitjes aan het eind zorgen voor het binden van het gerecht.
Ingrediënten
voor 4 personen

4 tomaten
2 el olijfolie
40 g boter
2 braadworsten
4 kipdrumsticks
zout en peper
2 uien, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 tl tomatenpuree
2 blaadjes laurier
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
150 ml hete kippenbouillon
2 blikken cannelinibonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
3 beschuitjes, verkruimeld
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.