aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Salade van linzen en eendenborst
PWestbeek
10-20 minuten
Een lichte herfstsalade voor een snelle lunch!
Ingrediënten
voor 1 personen
handvol slabladeren
klein kopje gekookte bruine linzen
dungesneden eendenborstfilet
4 kerstomaatjes, doormidden gesneden
1/2 el sherryazijn
1 1/2 el extra vergine olijfolie
1/4 tl Dijonmosterd
zout en peper, naar smaak
zacht gekookt eitje
Bereidingswijze
Doe de sla op een bord. Doe de linzen, eendenborst en tomaten op de sla. Maak een dressing door de azijn, olie, mosterd, zout en peper te klutsen. Giet over de sla. Maak af met het eitje en een beetje versgemalen peper.
recept afdrukken
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
Meld je gratis aan
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten
Broccolisoep met kaascroutons
Dit is een romige, rijke soep die het beste als (vegetarisch, indien je groentebouillon gebruikt) hoofdgerecht geserveerd mag worden.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Mediterrane Quinoa Salade
Ideaal om als lunch mee te nemen. Fris van smaak en oer-gezond!
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Hartige ricotta-spinazie taart
"torta salata con ricotta e spinaci" Deze hartige taart lijkt op de ‘torta Pasqualina’ die traditioneel wordt gegeten tijdens de Paasdagen.
meer...
zitizitoni
30-60 minuten
Paprika's gevuld met geitenkaas
Dit is een heerlijk vegetarisch voorgerecht of een lichte lunch. Na het bakken vormen de sappen van paprika en tomaat samen met de kruiden en olijfolie een voortreffelijke dressing voor de sla.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Eintopf met witte bonen en kip
Een snel, voedzaam eenpansgerecht; romige saus met salie en tijm combineert heel goed met de kip en witte bonen.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Spaghetti championaise
Neem een pan zet hem op het vuur en giet er olie in. Zodra de olie spettert kap je er de champions bij. Wanneer de champions bijna gaar zijn, giet je er een scheut melk bij.
meer...
arne
10-20 minuten
Draadjesvlees
Soms probeer ik mijn eigen draai te geven aan Nederlandse klassiekers- zoals dit draadjesvlees, waarin ik geen water gebruik, maar wijn.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Kip in romige paddestoelen saus
De saus bij deze kip is zacht, maar tegelijkertijd krachtig van smaak. Je kunt verschillende soorten paddenstoelen gebruiken, als het maar niet bij de gewone champignons blijft.
meer...
BGastronome
30-60 minuten