Eet deze heerlijke salade als lunch of lichte avondmaaltijd. Zin in iets meer vullends? Serveer de kip met rijst of noedels en gestoomde broccoli.
Bereidingswijze
Kluts de ketjap, rijstwijnazijn, honing, sesamolie, zoetzure saus, chilipeper, knoflook en gember in een grote kom. Voeg de kipreepjes toe en laat ze een halfuurtje marineren. Verdeel de sla en komkommer over 4 borden. Maak je wok goed heet en rooster de cashewnoten snel. Zet ze apart. Zeef de kipreepjes maar bewaar de marinade. Voeg de wokolie aan de hete wok toe en bak de kip al omscheppend in 3 minuten. Voeg een beetje van de marinade toe, verlaag het vuur en laat al omscheppend 3 minuten koken. Blus de wok af met de sake (of droge witte wijn) en nog 4 minuten koken. Hak ondertussen de geroosterde cashewnoten.Verdeel een beetje van de kip en wat kookvocht over elke portie sla en maak het gerecht af met de bosuitjes en cashewnoten. De cashewnoten kunnen door 3 el sesamzaadjes vervangen worden. Ook lekker met reepjes groene paprika in plaats van komkommer.