Marineer het vlees tenminste één uur van tevoren, maar hoe langer hoe beter; het kan dus ook de avond van tevoren. Ook belangrijk is dat het vlees goed op kamertemperatuur is voordat je het gaat bereiden. Bak of gril biefstuk nooit direct uit de koelkast want dan krimpt het vlees teveel door vochtverlies en gaat dat ten koste van een mals resultaat. Haal het vlees daarom een half uurtje van tevoren uit de koelkast en laat het na het bereiden even rusten voor je het snijdt!
Bereidingswijze
Maak de marinade/dressing door alle ingrediënten in een kom te klutsen. Doe de helft van dit mengsel in een grote kom en bewaar in de koelkast.
Marineer het vlees tenminste één uur van tevoren in de rest van de dressing en zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat bereiden. Haal het vlees daarom een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Maak je grillpan goed heet en bak het vlees ongeveer 3-7 minuten per kant, afhankelijk van de dikte en je eigen voorkeur. Wikkel het vlees daarna in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
Haal de kom met de dressing uit de koelkast. Doe de ui, kerstomaatjes, koriander, komkommer en sla in de kom met de dressing en hussel alles voorzichtig door de dressing. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
Snij het vlees in dunne plakjes. Verdeel de salade en het vlees over de borden, garneer elk bord met wat cashewnoten en wat verse koriander en serveer meteen.