De zachte smaak van de lavendel combineert heerlijk met de frisse sinaasappelroom en de zoetheid van marsepein. Weer eens wat anders dan een vanillecake, nietwaar?
Bereidingswijze
Om je eigen lavendelsuiker te maken heb je fijne kristalsuiker nodig en
lavendelbloemetjes voor consumptie. voor 150 g meng je de suiker met een eetlepel lavendelblaadjes. Dit laat je enkele weken trekken in een afgesloten pot.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de suiker met de boter en een keukenmachine of met de hand. Voeg de eieren toe, mix nogmaals en voeg dan het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout toe. Meng tot het beslag glad is.
Vet de cakevorm goed in met boter, stort het deeg erin en bak de cake in ongeveer een uur op 160 graden tot hij een mooi kleurtje heeft en van binnen gaar is. Laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng voorzichtig met de mascarpone en het
sinaasappelrasp. Zorg dat je alleen het oranje deel van de schil raspt en niet het witte, want dan krijg je een bittere smaak.
Snijd de cake in de lengte in twee plakken. Smeer de room hiertussen en druk de helften op elkaar.
Marsepein kun je zelf maken, maar natuurlijk ook kopen. Als je het een kleur wilt geven, dan kan dat met kleurstof of met een beetje bietensap. Let wel op dat het niet te vochtig wordt, anders kun je het niet goed uitrollen.
De marsepein rol je uit en drapeer je op eigen wijze om de cake heen.
Bestrooi eventueel nog met poedersuiker.