Bijna iedereen is dol op lasagne. Probeer deze vegetarische versie met kastanjechampignons en spinazie!
Tips:
-Zorg dat je al het overtollige vocht uit de spinazie wegdrukt. Anders wordt de lasagne te waterig!
-Tijdens het bouwen van de lasagne kan je per laag meerdere deegbladen overlappen of over elkaar heen leggen.
-Lekker met een simpele groene salade.
-Plaats de lasagneschaal op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een rechthoekige ovenschaal van ongeveer 26 x 17 cm in met een dun laagje olijfolie. Verhit de olijfolie in een koekenpan en zweet de ui en knoflook in 3 minuten zacht. Verhoog het vuur en voeg de kastanjechampignons, oregano, rozemarijn en zout en peper toe. Bak dit al omscheppend in 6 minuten. Roer de tomatenpuree en suiker erdoor en bak alles nog 4 minuten. Laat de spinazie ondertussen in een vergiet goed uitlekken en zorg dat je alle overtollig vocht volledig wegdrukt met de achterkant van een lepel. In een kom, de uitgelekte spinazie, mascarpone, 40 g van de Parmezaanse kaas, het ei en zout en peper goed mengen.Verdeel ⅓ van de bechamelsaus over de bodem van de lasagneschaal, volg met ⅓ van de champignons, ⅓ van de lasagnebladen en de helft van het spinazie en kaas mengsel. Maak de lasagne met de rest van de ingrediënten op dezelfde manier af maar eindig met de bechamelsaus. Bestrooi de bovenste laag met de rest van de Parmezaanse kaas en een beetje peper. Plaats de lasagneschaal op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en bak deze gedurende 40 minuten.