In de lente is lamsbiefstuk voor ons een perfecte keuze. Vooral als het vlees mooi rosé gebakken is en geserveerd wordt met een smakelijke jus. Serveer dit gerecht met seizoensgroenten en geef er een soepele St. Émilion bij. Bon Appétit!
Bereidingswijze
Belangrijke tip: Voor een perfect gebakken stuk vlees, haal het een half uur voor bereiding uit de koelkast, laat het op kamertemperatuur komen en dep het droog met keukenpapier.
Olie en een klontje boter in een grote koekenpan verhitten. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Bak het vlees, afhankelijk van de dikte en je eigen voorkeur, in 2-3 minuten aan elke kant mooi bruin. Gebruik een tang om het vlees te keren. Prik nooit met een vork in het vlees! Haal de biefstukjes uit de pan en hou ze warm.
Draai het vuur iets lager, voeg de armagnac toe en volg met de port en de azijn. Roer alle aanbaksels los en laat de saus een paar minuten koken. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en laat het tweede klontje boter in de warme saus smelten.
Doe het vlees terug in de pan (met alle vleessappen) en laat het nog een minuut koken. Serveer met de saus.