Ik ben echt dol op oranjebloesemwater. Vooral in combinatie met de andere kruiden in deze cake is het heerlijk. In de winter heerlijk verwarmend en in de zomer lekker exotisch.
Het lekkerste is om echte kaneel voor deze tulband te gebruiken. Die herken je aan de lichtbruine kleur en zeer kruidige lucht, een beetje scherp. Familie van kaneel, cassia, wordt vaak als kaneel verkocht. Het is donkerbruin van kleur en zoeter.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden (geen hetelucht!).
Doe de steranijs, peperkorrels, kruidnagels, kardemomzaden en kaneel in de vijzel en leef je uit tot je poeder hebt.
Meng de suiker en boter in de keukenmachine. Klop de eieren luchtig en voeg ze bij het suikerbotermengsel. Roer het bakpoeder en de specerijenmix door de bloem en voeg ook dit toe. Roer in de keukenmachine tot een glad beslag en voeg als laatste nog een mespuntje zout en twee theelepels oranjebloesemwater toe.
Vet een tulbandvorm goed in met roomboter. Stort het beslag in de vorm en zet de tulband een uur in de oven. Laat ‘m dan even afkoelen, schud voorzichtig uit de vorm en sprenkel er nog wat oranjebloesemwater over.