Hollandse blauwschimmelkaas is heerlijk bij een kaasplankje met fruit, maar ook in deze gevulde kipfilets komt de kaas uitstekend tot zijn recht. De zongedroogde tomaten zorgen voor een licht-zoete smaak. Door het bakken in eendenvet wordt de kip mooi bruin en dankzij de wijn blijft het vlees lekker mals. Met dit gerecht hoef je geen uren in de keuken te staan en kan je toch iets heerlijks op tafel zetten.
Bereidingswijze
Snij elk kipfiletje doormidden en beleg met de kaas en de zongedroogde tomaten. Gebruik een prikkertje om de filets weer dicht te maken. Breng op smaak met zout en genoeg versgemalen peper.
Smelt het eendenvet in een pan en bak de kip op een hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Verlaag het vuur, voeg de wijn toe, leg een deksel op de pan en laat de kip 20-25 minuten gaar koken. Keer ze halverwege de kooktijd.
Serveer op een bedje van spinazie. Heerlijk met een mooie, houtgerijpte Chardonnay.