aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Franse tomatentaart
PWestbeek
20-30 minuten
Simpel, zomers!
Bereidingswijze
Oven op 200°C voorverwarmen en een bakplaat met bakpapier bekleden.
Het bladerdeeg op het bakpapier uitrollen en met een vork overal gaatjes prikken.
Besmeer met de tapenade. Beleg met de tomaten en bestrooi met de kappertjes en thijm.
Bak de taart in 20 minuten.
Serveer warm met een salade en een koude rosé.
Ingrediënten
voor 4 personen
rol bladerdeeg
3-4 rijpe tomaten, dun gesneden
2 el tapenade
2 el kappertjes
verse thijmblaadjes
fleur de sel en versgemalen peper, naar smaak
recept afdrukken
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
Meld je gratis aan
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten
Ovenschotel met gehakt, prei en curry
Deze eenvoudige ovenschotel is zo klaar en steeds een feest op een koude winteravond. Vooral de combinatie van curry, gehakt en prei is geweldig en zeker een aanrader voor wie graag curry eet.
meer...
Arties
30-60 minuten
Champignonkorma
Heerlijk Indisch recept met champignons in een romige maar zeer kruidige tomatensaus. Men kan quorn/tofu/... toevoegen naar eigen smaak of er een groentenburger bij eten.
meer...
Celine
10-20 minuten
Gevulde aubergine
Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk van dit gerecht, deze vind ik het lekkerst. De vulling van rijke tomatensaus met gehakt, fris gekruid en een paar kruimels feta kaas bovenop maken het...
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Tomaten-moussaka
Niets is zo gezellig voor de huiskok als met het gezin direct mee aan tafel te kunnen schuiven.Daarom nog eens een eenpansgerecht. Deze schotel kan volledig vooraf klaargemaakt worden.
meer...
Chris
Langer dan 2 uur
Vegetarische vol au vent
Een vegetarische vol au vent klinkt als een cafe zonder bier maar dit receptje zal je verrassen. We vervangen het vlees door groenteballetjes en bruine kastanje champignons.
meer...
Arties
30-60 minuten
Varkensworst met linzen en pastinaakpuree
Dit gerecht worst traditioneel tijdens Oudjaarsavond gegeten. ‘Cotechino di Modena’ is een traditioneel product uit, je raadt het al, Modena, gelegen in de regio Emilia Romagna.
meer...
zitizitoni
Langer dan 1 uur
Kalkoenrollade met spinazieroom
Aan de hand van dit recept kan je zonder al te veel moeite iets feestelijks op tafel toveren dat altijd past en je gasten positief zal verrassen.
meer...
mrLeopold
10-20 minuten
Pasta Pomodoro
BereidingswijzeVoorbereiding: 10min › Bereiding: 25min › Klaar in:35min Verhit de olijfolie op...
meer...
gretet
20-30 minuten