Caprese met gebakken mozzarella
0-10 minuten
Deze salade Caprese wordt gemaakt met plakjes gebakken mozzarella – zacht en gesmolten van binnen, kruidig en krokant van buiten. Met verse, rijpe tomaten, geurige basilicum en een mooie dressing met citroensap en bieslook is deze versie van de bekende klassieker een ware smaaksensatie!
Ingrediënten
voor 4 personen

Voor de dressing:
2 el citroensap
100 ml olijfolie
2 el verse bieslook, fijngesnipperd
zout en peper
Voor de salade:
40 g paneermeel
1 el gedroogde oregano
zout en peper
2 bollen mozzarella (125 g per bol), een stukje van de uiteinden eraf gesneden en elk bol in 4 plakjes gesneden
15 g bloem
1 ei
5 el zonnebloemolie
4 grote rijpe vleestomaten, elke tomaat dwars doormidden in drieën gesnedenbosje verse basilicum, alleen de blaadjesvers geroosterde ciabatta, voor er
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.