Bruschetta met gegrilde groene asperges
10-20 minuten
Bruschetta zou ik elke dag wel kunnen eten. Heerlijk is dat met olijfolie doorweekte, maar knapperige brood met knoflook en knisperend grof zout. Om zo te eten zijn ze al geweldig, maar met wat lekkers erop zijn ze ook erg aangenaam.

Wat dacht je van gegrilde groene asperges? Je kunt ze krijgen van april tot (en met) juni. Echt lekkere bruschetta maak je met stevig zuurdesembrood, te koop bij de betere bakker of biowinkel. Sommige supermarkten hebben ook stevig 'boerenbrood', dat is dan wel gistbrood, maar is ook prima om bruschetta mee te maken. Laat je niet misleiden door de horeca-bruschetta: vaak zijn die gemaakt van gewoon stokbrood en dan heten ze eigenlijk crostini.
Ingrediënten
voor 4 stuks

4 plakken (zuurdesem)brood
1 teen knoflook
grof zeezout, peper
1 grote rode paprika
12 dunne groene asperges
1 bol buffelmozzarella
olijfolie
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.