Bistec encebollado
20-30 minuten
Bistec encebollado, ofwel ‘steak met uien’ wordt vaak in Mexicaanse fondas (eenvoudige restaurants) geserveerd. In deze versie voegen we ook paprikareepjes toe voor meer kleur en extra smaak. De biefstuk wordt eerst dichtgeschroeid voordat ui en paprikareepjes toegevoegd worden. Onweerstaanbaar lekker met gele rijst en ijsbergsla met tuinkruiden.
Tips:
-Haal de entrecotes een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Zo blijven ze lekker mals.
-Probeer het gerecht ook eens op de traditionele manier, dus zonder paprika.
Ingrediënten
voor 4 personen

4 entrecotes, het dikke vetrandje weggesneden (ca. 150 g per stuk)
sap van 1 limoen
1 teentje knoflook, geperst
2 tl oregano
½ tl uienpoeder
zout en peper
1 pak gele rijst (325 g)
2 el olijfolie
30 g boter
2 grote uien, in ringen gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
1 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
1 ½ el rode wijnazijn
150 ml water
1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (200 g)
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.