Broccoli met hartige amandeldressing
0-10 minuten
Verse, knapperig gestoomde broccoli smaakt naar gras. Dat bedoel ik dus als een compliment voor de groente, ik vind de frisse, lichte smaak prachtig. Naar mijn idee combineert het dan ook goed met uitgesproken smaak van ansjovis, parmezaan en citroensap. De amandelen zijn hier vooral als een vullende basis voor de dressing gebruikt, zoals in de beroemde Spaanse romesco saus. Deze broccoli is lekker als bijgerecht, maar is ook een lekkere voorgerecht, om al dan niet met je handen te eten. Serveer de dressing dan als dip in een apart schaatlje.
Ingrediënten
voor 4 personen

een kleine broccoli
4 ansjovisfiletjes in olie
2 eetlepels kappertjes
4 eetlepels geschaafde amandelen
rasp en sap van een halve citroen
flinke scheut goede olijfolie
een beetje parmezaan 
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.