Winterse rauwkost
10-20 minuten
Het is natuurlijk gemakkelijk dat je in de supermarkt gewoon sperzieboontjes, broccoli en asperges kunt kopen in februari. Zo hoef je in principe gewoon maken waar je zin in hebt op dat moment. Toch merk ik dat ik steeds vaker teruggrijp naar seizoensgebonden gerechten, deze salade is er een van. Het gerecht is vol van vezels, vitamines en maakt gebruik van de wat robuuste winterkost. Toch is het een fijne, milde salade, die goed bij een stuk vis of geroosterd vlees past, anders ook prima met een plak brood en een gepocheerd eitje op te eten.
Ingrediënten
voor 4 personen

200g zuurkool
200g knolselderij, geschild
1 flinke appel, zoetzuur en sappig
200g winterpeen, geschild
200g rode biet, geschild en rauw
2 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten