Terrine met eend en champignons
Langer dan 2 uur
Er is gewoon iets bijzonders aan charcuterie, een soort magie: zorgvuldig omgaan met producten, laten rijpen zodat het eindresultaat veel meer is dan de ingredienten alleen Zo ook met deze terrine, het is smaakvol, lekker en ook handig voor de feestelijke gelegenheden omdat het een paar dagen van tevoren bereid moet worden.
Je hebt wel een vleesmolen voor dit recept nodig.
Ingrediënten
voor 12 personen

400g tamme eendenborstfilet (met vet en evt. vel)
250 varkensvlees van de schouder
250 kipfilet van de dij zonder vel
200g gerookte spek, zoals zchwarzwalder schinken
3 sjalotjes
50ml room
50ml koud water
50ml madeira
2 eieren
4 flinke eetlepels verse tijmbaadjes
zwarte peper, versgeraspte nootmuskaat
1,5 theelepels zout
10-12 flinke kastanjechampignons
Reacties
6 mrt 2015
IronPrisoner, dank! Is nu weer goed.
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten