Gebraden piepkuiken met knolselderijpuree
Langer dan 1 uur
Het ultieme gerecht voor de luie zondag: heerlijk en niet al te veel werk. De kruidige piepkuikens passen uitstekend bij de zacht romige en zeer aromatische knolselderijpuree.
In plaats van piepkuikens, kan je het recept ook met kip proberen. In dat geval reken je een half uur meer voor het braden. Het kruidenmengsel kan je ook bij varkensvlees gebruiken.
Ingrediënten
voor 2 personen

3 tl kruidenmengsel gemaakt van: 4 tl fleur de sel, 1 tl gerookte paprika, 2 tl herbes de provence, 2 tl dragon, versgemalen peper
2 piepkuikens
4 teentjes knoflook, geplet
paar takjes tijm, rozemarijn en salie
milde olijfolie
150 ml droge witte wijn
2 kruimige aardappels, in stukken gesneden
⅔ knolselderij, gepeld en in stukken gesneden
1 ½ tl grove mosterd
75ml slagroom
klont boter
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.