Lepelhapje pastinaakpuree met scampi
Met dit hapje scoor je zeker goed bij de aanvang van je feestmenu. De voor velen nog onbekende smaak van pastinaak combineert absoluut goed met de scampi. De puree kan vooraf klaargemaakt worden en dat is een groot voordeel.

Ingrediënten
Voor 4 personen

400 g pastinaak
8 scampi
potje zalmeitjes
limoensap
100 ml room
200 ml visfond
peper en zout
boter
20-30 minuten

Recept

Schil de pastinaak, snijd in stukken en kook gaar in het mengsel van de room en de visfond. Giet af en vang het kookvocht op. Mix en voeg indien nodig wat kookvocht toe tot je een gladde crème bekomt.

Breng op smaak met peper, zout en limoensap.

Maak de scampi schoon, kruid met peper en zout en bak even in boter op een hoog vuur tot ze roze kleuren.

Verwarm de puree indien nodig even in de microgolfoven.

Vorm quenelletjes van de crème en vul er de aperitieflepeltjes mee.
Schik op elk lepeltje een scampi  en werk af met enkele zalmeitjes.
toegevoegd door Chris